5 min read

Cum să-ți tratezi smartphone-ul ca pe ultimul fraier

Cum să nu te mai lași prostit de telefonul tău smart

Aseară mi-am mutat cartela din vechiul telefon în noul telefon și am stat vreo oră să mă lămuresc ce salturi a făcut tehnologia după mai bine de 6 ani și jumătate.

Asta pentru că ultima oară când mi-am luat un telefon nou era aprilie 2017.

Iar iPhone-ul maxim al momentului era 7 Plus.

Azi e 15 Max Pro.

Deci în mai puțin de 7 ani, Apple a scos vreo 8 "generații" dacă numerotarea are legătură cu telefoanelor noi lansate de-a lungul acestor ani.

Ce-nseamnă asta?

Teoretic, diferența între 7 Plus și 15 Max Pro ar trebui să fie una remarcabilă.

Din multe puncte de vedere, nu e așa.

La ce folosesc și la ce nu folosesc telefonul

Sigur, vorbesc exclusiv din perspectiva felului în care folosesc eu un telefon - sunat, mesaje, audibook-uri / podcast-uri la drum lung, Waze, plăți cu cardul la POS-uri, verificat email-urile când e absolut nevoie, browsing din când în când.

Niciodată nu am folosit o aplicație de social media (Instagram, Facebook, Twitter, TikTok etc) de când există aceste aplicații în lumea iOS sau Android.

Nu folosesc ecranul unui telefon, oricât de mare ar fi acesta sau de "superb" pentru a urmări Netflix sau filmulețe pe YouTube.

Nu sunt un SMZ.

În fine, nu folosesc telefonul ca să cumpăr diverse online decât în situații excepționale - sunt în vacanță și iau bilete de acces undeva. Dar chiar și atunci, prefer să-i conving pe cei care-s cu mine să cumpere și să le transfer ulterior banii.

Da, folosesc o aplicație internet banking pentru asta.

Nu am însă nicio aplicație a vreunui mare vânzător de diverse gen eMag sau Amazon sau Booking.

Ce aplicații am adăugat eu în telefon

De altfel, dacă e să mă raportez la ce-am văzut în telefoanele oamenilor de-a lungul anilor, probabil că am foarte puține aplicații instalate de mine.

Aceasta este lista completă:

Acest text este doar pentru abonații plătitori