6 min read

De ce ar trebui să mesteci gumă

De ce ar trebui să mesteci gumă de mestecat

Guma de mestecat nu este vreun simbol al eleganței.

Chiar din contră.

Și totuși, există o rațiune pentru care merită mestecată.

Una care nu are nicio legătură cu gustul, ci doar cu efectele mestecatului în sine asupra fizionomiei tale.

Adică a modului în care arată fața ta din perspectivă estetică în general și pur masculină în special.

Sigur, cele două estetica și masculinitatea feței tale se contopesc într-o mare măsură și sunt potențate de claritatea liniilor feței tale, în special de linia maxilarului.

De ce contează claritatea liniilor feței tale

Spuneam mai sus că o fizionmie cu linii clare, cu o linie definită a maxilarului inspiră estetică masculină.

Adică te face atractiv pentru femei și te face respectabil printre bărbați.

De ce?

Pentru că sub straturile de aparenă superficialitate, aceste linii clare ale feței sunt asociate automat de creierul uman cu o stare bună de sănătate.

Adică inclusiv cu o chimie hormonală (testosteron) excelentă.

Prin urmare, nu e cineva care vine și declară că o față ale cărei linii sunt clar definite este o față "frumoasă", ci există deja o programare naturală a creierului nostru să considere asta.

De ce?

Pentru că animalic vorbind și nu numai, femeile doresc să aibă de-a face cu bărbați care să le ofere șansa unor copii sănătoși fizic, care să supraviețuiască condițiilor de viață cu care specia noastră a fost obișnuită sute mii de ani înainte să avem parte de condițiile maternităților moderne.

Și pentru că bărbații au nevoie să identifice în ceilalți caracteristicile care le indică poziția în ierarhia grupului, chestiune de asemenea de mare importanță în trecut, dar cu efecte majore și-n prezent.

Ce a sabotat și continuă să saboteze estetica feței tale

Există mai mulți factori cu influență în ceea ce privește simetria feței tale și evidența liniilor feței tale.

Deși vei fi tentat să crezi că acești factori sunt mai ales genetici, lucrurile sunt un pic diferite față de ceea ce probabil gândești când spui "factori genetici".

Concret, e corect, sunt factori genetici care pot juca un rol important în ceea ce privește felul în care arată fața ta.

Doar că nuanța de mare importanță este "pot juca".

În cazul celor mai mulți oameni, factorii genetici nu joacă nici pe departe rolul pe care ar putea să-l joace pentru că lipsește tocmai ceea ce ar trebui să-i potențeze.

Adică, genetic vorbind, liniile feței tale ar trebui să fie fără nicio problemă ca sculptate în piatră.

Ar trebui să ai chipul unui zeu grec.

Poate mai puțin nasul specific.

Dar în rest, din perspectiva clarității liniilor, așa ar trebui să fim cu toții.

Dar nu suntem.

De ce?

În special din cauza a ceea ce scade major programarea genetică.

Despre ce-i vorba?

În special, e vorba despre tipul de hrană pe care un individ îl consumă de-a lungul vieții.

De exemplu, din start este o diferență majoră între un sugar care suge la sânul mamei sale și un sugar care e hrănit cu lapte fals.

Pardon, lapte praf.

Primul, dincolo de faptul că primește hrana perfectă pentru momentul respectiv din viață și nu consumă mizeriile adăugate în laptele fals, execută fizic exercițiul de sucție la sân.

Care exercițiu ajută major la dezvoltarea musculaturii implicate în sucție, dar și a osaturii feței.

Suptul la biberon nu este nici pe departe la fel de solicitantși la fel de benefic pentru dezvoltarea acestei musculaturi și acestei osaturi.

Apoi, unii copii sug o perioadă mai lungă de timp - 2-3 ani, alții sug câteva luni. Iarăși apare o diferență tot din start.

În următoare etapă apare problema hranei solide.

Unii copii mănâncă hrană naturală încă de la început, în primul rând carne, alții sunt hrăniți cu tot felul de paste molatice, care le încântă pe mame că sunt consumate automat în volume mari.

Dar biscuiți cu măr (la modă în urmă cu niște ani buni) sau diverse piureuri în prezent nu sunt nici pe departe hrană naturală pentru copii nici din perspectiva structurii fizice, nici din perspectivă nutrițională.

E o diferență uriașă între dezvoltarea feței unui copil care are la dispoziție în mod constant o bucată de carne cu os, de pe care se chinuie să roadă cu cei unul - doi dinți pe care-i are și dezvoltarea feței unui copil care nu face eforturi de masticație, ci doar de înghițire a pastelor cu care-i hrănit.

În fine, după perioada copilăriei, când alegerile alimentare devin ale noastre, nu ale părinților noștri, ne bălăcim într-o mare de mâncăruri moi.

Totul este moale ca să fie ușor de înghițit în volume mari de către oameni care au dezvoltat deja oricum probleme în ceea ce privește dentiția, nu doar liniile feței.

În fine, această goană după hrană căcăcios de moale duce la nedezvoltarea liniilor feței, la îngrămădiri de dinți din cauza faptului că n-au suficient loc pe maxilarul neexersat cu ajutorul masticației.

La căderi ale bărbiei.

La pleoștiri ale obrajilor.

La probleme majore de respirat corect (respirat pe gură).

La dese probleme de greutate inclusiv ca urmare a unui consum uriaș de carbohidrați, care se găsesc de obicei în hrană moale, nesocilitantă pentru musculatura feței și automat greu transmițători ai semnalelor de instalare a sațietății.

Și, oricât de ghei ar suna, la lipsă de estetică masculină.

Sigur, femeile sunt afectate exact la fel și în aceeași măsură, doar că standardele bărbaților sunt în general mult scăzute în ziua de astăzi, iar pentru femei problema este oarecum mai puțin copleșitoare.

Oarecum...

Ce poți face ca să îmbunătățești situația major

Efectul cel mai mare în ceea ce privește evidențierea liniilor feței tale, în special al liniei maxilarului îl are slăbitul.

Eliminarea excesului de țesut adipos duce automat la claritate în ceea ce privește fizionomia.

Totuși, metaforic vorbind, ar fi ca și când un om ar slăbi fără să facă și exerciții fizice ca să păstreze cât mai mult din masa sa musculară.

Prin urmare, deși pierderea de țesut adipos în exces este fundamentală, al doilea lucru super important este exercițiul fizic al mușchilor implicați în masticație.

Iar asta o poți face în două moduri: cu ajutorul unei alimentații care să fie axată pe hrană naturală pentru oameni și cu ajutorul gumei de mestecat.

Problema cu guma de mestecat clasică este însă că are în componență prea multe chimicale al căror singur scop pare să fie obținerea unui gust plăcut fără să te omoare pe loc.

Prin urmare, nu-ți recomand această gumă clasică din categoria Orbit, Wrigley s etc. decât dacă ești dispus să scuipi saliva produsă în timpul mestecării până-i dispare gustul.

Deși, chiar și așa, tot ai avea parte de o gumă care solicită prea puțin musculatura feței tale.

În schimb, îți recomand o gumă naturală, fără niciun risc în ceea ce privește consumul. Și care este mult mai "tare" la mestecat, deci mai bună pentru a-ți dezvolta musculatura feței și a-ți evidenția mai bine liniile favorabile ale fizionomiei tale.

Guma pe care ți-o recomand ca să-ți evidențiezi liniile masculine ale feței, în special cea a maxilarului

Acest text este doar pentru abonații plătitori