10 min read

Cum să dai valoare timpului tău ca să nu-l mai irosești ca un lache

Cum să-ți valorizezi timpul ca să nu-l mai irosești ca un bleg.

E plin internetul de tot felul de ziceri care încearcă să te convingă că timpul ar trebui să fie cam cea mai valoroasă resursă a ta.

Prin urmare, e greu de spus că există oameni care să nu știe acest lucru la nivel de idee. Dar și mai greu de spus este că cei care știu asta automat sunt preocupați și respecte acest lucru.

În culturile capitaliste există butada conform căreia “time is money”, adică timpul înseamnă bani. Asta pentru că cei care au făcut la un moment dat bani au văzut c-au avut nevoie și de timp pentru a-i face.

În societățile ceva mai aplecate spre partea spirituală a lucrurilor, timpul zboară și nu așteaptă pe nimeni să facă ceea ce ar putea face. Azi ești fără griji, mâine începi să intri în schemele freudiene ale fricii inconștiente de moarte.

Iar în mintea celor atinși atât de preocupări financiare, cât și de chestiuni care țin de viața bună în general, timpul este o resursă care nu doar că e valoroasă financiar și zboară, dar nu poate fi recuperată din momentul în care a fost pierdută. De aici și preocuparea de-a nu mai irosi în prezent și viitor timpul pe care-l au la dispoziție.

Dincolo însă de filosofii mai mult sau mai puțin pragmatice, de ce ar trebui să-ți valorizezi timpul?

Și cum să identifici la modul concret valoarea acestuia astfel încât să nu mai fii genul de bleg care și-l irosește absolut aiurea zi de zi de zi...

Ca de obicei, lucrurile sunt destul de simple.

Simple, nu neapărat ușoare.

Dar simple cu adevărat după cum vei vedea în continuare pentru că-ți voi arăta exact ce calcul trebuie să faci ca să-ți cunoști valoarea timpului și cum să-ți protejezi ulterior acea valoare astfel încât să ieși din categoria celor care-și bat joc de timpul lor și să intri în propria ta categorie - a celui care în sfârșit face ceva cu timpul său, adică cu viața sa.

Acest text este doar pentru abonații plătitori