5 min read

Ce trebuie să știi despre femeile care sunt paraziți emoționali

Ce sunt femeile paraziți emoționali și cum te poți feri de ele

N-aș scrie despre așa ceva dacă n-ar fi cazul să scriu.

Și n-ar fi cazul să scriu dacă o grămadă de bărbați n-ar avea o problemă din acest punct de vedere.

Da, deși mă refer la femei care au comportament de paraziți emoționali, problema este la bărbați.

Vei vedea imediat de ce spun asta.

Dar mai întâi, ce este parazitismul emoțional?

Când poți spune de o femeie că este parazit emoțional

Parazitismul emoțional are o grămadă de forme și de manifestări. Psihologia le bagă mai ales sub umbrela narcisismului, doar că această sintagmă este atât de des folosită încât ajunge să acopere absolut orice manifestare care nu-i convine cuiva.

În fine, parazitismul emoțional al unei femei se manifestă cel mai evident în două mari situații - când tot ceea ce are de spus este să se plângă de diverse și când în ciuda aparentului statut de victimă, este super capabilă să-ți facă viața un coșmar prin atitudinile și faptele ei.

Mai mult, foarte important, respectivele femei au o capacitate deosebită de-a insista asupra ideii că problema este la tine, nu la ele.

Și susțin asta nu doar printr-un talent specific neuroticilor, ci și printr-o aplecare spre cultivarea unei cunoașteri superficiale, dar impresionante la prima vedere în legătură cu diverse chestiuni din domeniul psihologiei.

Adică, vor ști să-ți spună că ești toxic, abuziv, incapabil să te dezvolți, narcisic etc.

Și o vor face de-o manieră foarte fluentă, cu maximă determinare și credință aparentă în ceea ce spun, suficient cât să convingă orice bărbat bleguț că da, e ceva în neregulă cu el.

Și da, ea este într-o suferință din cauza lui.

De ce fac unele femei asta?

Cauzele profunde pot fi la rândul lor multiple și pot diferi de la femeie la femeie, dar scopul în sine parazitismului emoțional este să hrănească o minte și un spirit tulburate.

Capcanele pe care femeile de acest gen le întind bărbaților

Paraziții emoțional au tendința de-a supra dramatiza diverse situații în care ar fi avut de suferit.

Ori prin inventarea în totalitate a acestor situații, ori prin plecarea de la ceva adevărat și dezvoltarea în jurul acestui adevăr a unei întregi rețele de minciuni care să stârnească compasiune sau măcar să justifice faptul că este “defectă”.

Apropo de “defectă”, acest termen poate să apară ca un motiv de perversă mândrie, un fel de încercare de-a părea cool de-o manieră modernă.

În fine, revenind, acest tip de victimizare le ajută pe multe femei să atragă compasiunea multor bărbați. Care bărbați sunt extrem de sensibili la aceste tactici și ajung să se simtă un fel de vindecători de suflete rănite.

Aparent, sunt doar niște care cad într-o capcană.

În realitate nu sunt doar atât.

Sunt și ceva în plus.

Sunt niște oameni care tânjesc atât de mult după o conexiune cu o femeie încât văd rolul acesta de salvatori ca fiind singura cale de-a avea parte de ceva profund în respectiva interacțiune.

Conștient sau nu, femeile în cauză văd acest lucru și folosesc această slăbiciune a bărbaților ca să-i manipuleze pe termen scurt sau lung, depinde de poftă.

Pe termen scurt, o fac cât să constate că respectivul bărbat ar face orice pentru ea. Adică să-i ofere plăcerea că este dorită, protejată, ajutată, salvată.

Pe termen lung, o fac pentru a ține lângă ele o “gazdă” masculină din care să se înfrupte așa cum un animal se înfruptă dintr-o pradă mare.

De ce e vina ta când ea este un parazit emoțional

E simplu.

E vina ta măcar din două puncte de vedere: pentru că ai de-a face cu ea și pentru că tu ești genul cu care ea își permite să se comporte așa.

Chiar o inspiri uneori să se poarte așa.

Și ai de-a face cu ea nu doar pentru că ea are experiență în a manipula și tu ești lipsit de capacitatea de-a vedea prin manipulările ei.

Ai de-a face cu ea pentru că, destul de probabil, e ceva în neregulă și cu tine.

Că dacă n-ar fi, întreg comportamentul ei ți s-ar părea atât de în neregulă încât ai fugi unde vezi cu ochii.

Dar ca să vezi asta, trebuie ca tu însuți să fii în regulă.

Adică tu însuți să nu ai comportamente sau atitudini specifice bărbaților cu apucături de paraziți emoționali. Care apucături sunt măcar parțial diferite de cele ale femeilor cu astfel de manifestări.

În cazul bărbaților, cel mai evident simptom al parazitismului emoțional este un nivel scăzut de testosteron.

Cum pot ști că un bărbat are un nivel scăzut de testosteron fără să am acces la analizele sale?

Nu pot ști.

Pot însă bănui.

Și chiar specula bazându-mă pe chestiuni constatate de alții care au avut acces la analizele unor bărbați afectați de această problemă.

Ce poți face când ești supusul unei femei care-i parazit emoțional

De exemplu, un simptom major, dar rar evidențiat al unui nivel scăzut de testosteron sunt...

Acest text este doar pentru abonații plătitori